Hogyan garantálható a legmagasabb szintű mobiltelefon-védelem?

Használjon képernyővédőt és telefon tokot

Használjon ütésálló és vízálló telefontokot, amely lefedi a telefon hátulját, sarkait és oldalát. Ezzel a kiegészítővel elegendő védelmet kapunk, hogy ne kelljen a vízcseppek, vagy a telefon leesése miatt aggódnunk.

Bölcs dolog az okostelefon képernyőjét is megvédeni. Még akkor is érzékeny a karcolásokra a kijelző, ha a telefonját Gorilla üveg borítja, amely ellenáll az ütéseknek és a karcolásoknak. Ez főleg akkor van így, ha pénzérmék és kulcs mellett tartjuk a telefont. Ideális esetben a telefon megvásárlása után érdemes egy minőségi képernyővédőt beszerezni.

Ne tegye ki készülékét extrém hőnek

A túlmelegedés könnyen megölheti a készüléket. Ügyeljen, hogy ne hagyja a telefont közvetlen napfénynek kitéve vagy hőt kibocsátó készülékek közelében. Ilyen például a sütő vagy a tűzhely.

Telefonok védelme

Ne érjen a telefon vízhez

Ijedt már Ön is halálra, amikor véletlenül a wc-be ejtette a telefonját? Öntötte már valaha le a telefonját mondjuk kávéval?

Ha víz éri a készülék érzékeny belső részeit, az rövidzárlathoz vagy a korrózióhoz vezethet. Mindig tartsa szárazon, és a víztől vagy folyadékoktól távol a készülékeit. Lehet, hogy cseppálló a telefonja, az még nem vízálló! Ez azt jelenti, hogy egy ideig bírja a vizet, de hosszútávon sérülhet.

A tengerparti kalandok során ne feledje vízálló tasakban (https://gizzmo.hu/) vagy tokban tartani a telefonját a véletlen balesetek elkerülése miatt.

Töltse fel okostelefonját megfelelően

Meghosszabbíthatja a telefon akkumulátorának élettartamát, ha a telefon töltésekor odafigyel az alábbiakra:

  • Használja a készülék eredeti töltőjét, majd azt közvetlenül a konnektorhoz csatlakoztassa, ahelyett, hogy csak a számítógépéhez vagy az autó USB-adapteréhez csatlakoztatná. 
  • Töltés előtt távolítsa el a telefon tokját, hogy elkerülje a túlmelegedést. 
  • Töltse fel a készüléket csak 80% -ra, ahelyett, hogy teljesen feltöltené. 
  • Hagyja, hogy az akkumulátor havonta egyszer lemerüljön. Az akkumulátort mindig 40–80% között kell feltölteni. Próbálja meg elkerülni a teljes ciklus töltését 0% és 100% között. 
  • Ne töltse készülékét hosszú ideig vagy egy éjszakán át. 
  • Ideális a telefon kikapcsolása töltés közben. Ha a telefon mégis bekapcsolt állapotban van, ne játsszon játékot, ne nézhessen videókat és ne végezzen intenzív feladatokat telefonján töltés közben.

Olvassa tovább a teljes cikket az o témáról telefonok védelme.

Hozzászólások hasonló kategóriából: