Néhány Információ a Catan Telepeseiről

A társasjátékok családok és barátok számára egyaránt tökéletesek. Az egyik társasjáték, amely sok rajongó érdeklődését felkeltette, nem más, mint a Catan Telepesei.
Ebben a konkrét társasjátékban a játékosok a szerencse és a stratégia kombinációjával versenyeznek a föld legnagyobb és legjobb településének építésében. A dobókocka vezérelt játék és a moduláris tábla miatt az egész játék minden alkalommal másképp alakul, ami még vonzóbbá és vonzóbbá teszi a játékot újra és újra.

Catan Telepesei

Első lépések

Előfordulhat, hogy egy kis időbe telik, amíg ráérez a játékra. A tábla hatszögletű darabokból készül, amelyek egymáshoz hasonlítanak. Annak ellenére, hogy ezek egy javasolt beállítással rendelkeznek, játszhat velük a kívánt konfiguráció segítségével, ami azt jelenti, hogy a játék minden alkalommal másképp játszható le.

Catan Telepesei

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rengeteg szabály létezik, és kezdetben ezek bonyolultnak tűnhetnek. Azonban, ha már többször játszotta a Catan Telepesei, a játékmenetet elég egyszerűnek találja majd. A kit tartalmaz egy leírást is, amely világosan leírja az összes bonyolultságot.

Játszása

A játék az erőforrás-gazdálkodás és a stratégia kombinációja. Szüksége lesz megfelelő anyagokra az utak és házak építéséhez és a győzelmi pontok megszerzéséhez. A dobás szerencséje megnöveli az erőforrásokat, és meghatározza az építeni kívánt utak és települések számát, amelyek több erőforrást jelentenek. Ezután ezeket a kártyákat speciális kártyák vagy egyéb anyagok vásárlására használhatja.

A játékmenet izgalmasabbá válik azzal a lehetőséggel, hogy csereberéljenek a többi résztvevővel, kínáljanak néhány kártyacserét, és alkudozhassanak arról, amire a játéknak szüksége van ahhoz, hogy az Ön javára dolgozzon. Ez egy nagyszerű megoldás, ha hiányzik a megfelelő erőforrás, amire szüksége lenne, amit meg szeretne tenni.

Biztosan szeretni fogja a Catan Telepesei apró fadarabjait. Ezek három típusból állnak: városok, települések és utak. A játék eredményét a győzelmi pontok határozzák meg, amelyeket minden játékosnak nyomon kell követnie. Ezeket a legnagyobb hadsereg, a leghosszabb út vagy a legtöbb település saját településén lehet elérni, vagy fejlesztési kártyákat is vásárolhat. Mivel a győzelmi pontok megszerzésének számos módja van, minden játékosnak sok taktikai döntést kell hoznia a játék során.

Milyen kortól és Milyen hosszú

A játék lejátszása több jó órát igénybe vehet, ha minden játékos meg van határozva és nem hajlandók szabadon kereskedni. Mivel a játék sok szempontból meglehetősen összetett, az életkorra vonatkozó ajánlás 8 éves vagy annál idősebb. A fiatalabb játékosok egy másik játékot használhatnak, amit a Catan Juniornak neveznek. A következő alkalommal, amikor csodálatos és szórakoztató időt szeretne eltölteni a családjával és barátaival, a Catan Telepesei a tökéletes játék, amely garantáltan nagy mosolyt hoz minden játékos arcára.

Hozzászólások hasonló kategóriából:

    Nincs