A hidegen sajtolt kutyaeledel előnyei és hátrányai
A hidegen sajtolt kutyatápokat egy alternatív főzési módszerrel állítják elő, amelynek során a pelleteket alacsony hőmérsékleten, általában 45 és 80 Celsius-fok közötti tartományban hidegen sajtolják.
A hagyományos kutyakajával ellentétben a hidegen sajtolt eledel lényegesen több tápanyagot képes megőrizni, mivel a hagyományos kutyakaját rendkívül magas hőmérsékleten főzik, ami gyakran elpusztítja az összes szükséges vitamint.
A mai kereskedelmi kutyatápok mintegy 95%-át az úgynevezett extrudálási módszerrel állítják elő, ami kényelmesebbé és megfizethetőbbé teszi.
Tartalomjegyzék:
A hidegen sajtolt kutyaeledel előnyei
A hidegen sajtolt módszerrel készült kutyatápok a következő előnyöket kínálják, amelyeket Ön és kutyája is biztosan szeretni fog:
A nyers étrendhez legközelebb álló dolog
A hidegen sajtolt kutyatáp a nyers étrend legjobb száraz alternatívái közé tartozik, amit találhat, mindez annak köszönhetően, hogy hasonló természetes összetevők felhasználásával készül. Az igazság az, hogy sokan nem igazán tudnak minden nap nyers eledelt adni háziállatuknak.
Ez egyrészt drága, másrészt nem praktikus. Emellett a nyers hús napi kezelése kockázatot jelenthet a gyermekek, terhes nők, idősek és immunhiányos emberek számára.
A hidegen sajtolási technika megszabadulhat ezektől a veszélyektől, miközben megőrzi a nyers összetevőkben található összes tápanyagot, beleértve a vitaminokat, antioxidánsokat, zsírokat, rostokat és hőérzékeny enzimeket. A hidegen sajtolt kutyakaják gazdag íze miatt ez egy nagyszerű lehetőség, ha válogatós evője van, vagy ha a nyers húst jobban kedveli, mint a hagyományos száraz ételeket.
Magasabb tápanyagtartalom
Az alacsonyabb hőmérsékleten történő főzés segíthet megőrizni a természetes tápanyagokat, vitaminokat és keményítőket. Ha a kedvtelésből tartott állatok eledelének összetevőit magas hőmérsékleten főzik, az a vitaminok, rostok, fehérjék és más tápanyagok lebomlásához vezet. Ezáltal az eledel nehezebben emészthetővé és kevésbé táplálóvá válik. Az alacsony hőmérsékleten történő főzés segíthet megőrizni a tápanyagokat, és egészségesebb eledelt készíthet szeretett kedvencei számára.