Buktatók elkerülése a konyha tervezésekor
Íme néhány kritikus tipp, amit érdemes megjegyezni, és néhány buktató, amit el kell kerülnie, hogy a Dom24 (https://www.dom24.hr) konyha a legelegánsabb és legpraktikusabb kialakítású legyen.
Tartalomjegyzék:
Akadályok a konyhai háromszögben
A tervezési szakértők a hűtőszekrényt, a tűzhelyet és a mosogatót konyhai háromszögnek nevezik. Ez az a hely, ahol a legtöbb tevékenység zajlik. Ezért a háromszög kialakítása akadálytalan hozzáférést és gondos tervezést igényel. E három rész közül gyakran a mosogató látja a legtöbb tevékenységet, bár a háromszögnek könnyű és kényelmes hozzáférést kell biztosítania a hűtőszekrényhez, a tűzhelyhez és a pulton lévő munkaállomásokhoz.
Nem számít, hogy milyen elrendezésű vagy méretű konyhákról van szó, legyen az sziget, U-alakú, konyhai vagy L-alakú, a munkaháromszögben lévő összes láb összege soha nem lehet több mint 25 láb, vagy kevesebb mint 10 láb. Ha a munkaháromszög túl szűk, az emberek egymásba botlanak. Ha túl nagy, fárasztó lehet az ételkészítés.
Rossz megvilágítás
Ez az egyik olyan helyiség a házban, ahol soha nem ajánlott a rossz világítás. Nem csak a nagyszerű hangulatról és a designról van szó. Az éles kések és más szerszámok kezelése miatti biztonság miatt a megfelelő munkavilágítás elengedhetetlen. Továbbá, ha a helyiségben több fény van, jobban ki tudja mutatni a design elemeit.
Ami a konyhákat illeti, ellenőrizze a munkaterületeket, és ügyeljen arra, hogy mindenhol és mindenhol, ahol és amikor szükség van rá, fényt biztosítson. Azt is meg kell fontolnia, hogy közvetlenül az elsődleges munkaterületek fölé világítást szereljen fel.