A webtárhely bérlés előnyei minden fajta üzletnek és vállalkozásnak

A webtárhely bérlés vagy webhosting lehetővé teszi a vállalkozások és üzletek számára a nagyobb online biztonságot és technikai támogatottságot. Ezeket általában nem tudja egy ingyenes webtárhely szolgáltatás biztostani, sőt, nem is valószínű, hogy találunk ilyet. Olyan cégek, vállalkozások vagy üzletek számára, amik sok adattal dolgoznak nap mint nap, különösen fontos a profi hosting, hogy egy esetleges adatvesztés vagy vírustámadás után az adatok megfelelően helyreállíthatóak legyenek.

Vevőszolgálat

A legtöbb online induló vállalkozás nem fordít elég figyelmet az ügyfeleinek nyújtott internetes segítségre. Ugyan viszonylag ritkán történik olyan, hogy komoly problémával fordulnak a vevőszolgálathoz, ám ilyenkor szakértői támogatásra van szükség. Sok cég azt csinálja manapság, hogy akár más kontinensen bérel egy olcsó csapatot, akiknek elküld egy dokumentumot a gyakran ismételt kérdésekről, akik abból próbálnak segíteni a zavarodott vevőknek. Na, ez nem elég.

Webtárhely bérlés

A megbízhatóság fontos

Nagyon sok fajta webes tárhely létezik, és az átlag internetfelhasználónak nagyon nehéz választani az ezernyi szolgáltató kínálata közül. A legnagyobb hosting cégek sokszor olcsó szolgáltatást nyújtanak, ami azt eredményezi, hogy nem biztosítanak elég figyelmet a tárhely karbantartására. Ez az ügyfelek tömeges elvesztéséhez is vezethet. Nem egyszer megtörtént már az, hogy ezt kihasználva törtek fel egy oldalt, ami sok pénzbe került a tulajdonosnak, na meg persze a webshotot biztosító cég jó hírnevébe.

A webhosting más remek előnyei

  • Email és Domain – A webhosting szolgáltatók legalább egy domaint is biztosítanak az ügyfeleiknek, lehetővé téve a cég, vállalkozás vagy üzlet számára azt, hogy márkát, azaz brandet építsen ki. Ebben nagy szerepet játszik a domain neve. Az ingyenes hosting szolgáltatások azért nem jók, mert ilyenkor általában a szolgáltató a domain név után illeszti a saját szolgáltatásának nevét, így tulajdonképpen weboldalunk címével ingyen reklámozunk minden alkalommal, amikor felkeresik oldalunkat.
  • Adat és tartalomellenőrzés – A profi hosting cégek teljes körű hozzáférést biztosítanak ügyfeleinek a szervereiken bérelt tárhely kezeléséhez.. Ez nem így van a harmadik féltől vagy ingyenes hosting szolgáltatástól származó ajánlatoktól, ahol az ügyfelek csak nehezen, vagy egyáltalán nem tudják ellenőrizni azt, hogy valójában mi fut az általuk bérelt tárhelyen a saját tartalmukon kívül. A professzionális webhosting szolgáltatók azonban azt sem korlátozzák, hogy mennyi adatot tárolunk vagy weboldalt működtetünk valós időben.
  • Tárhely – A felhőalapú szolgáltatások mai fejlettsége már biztosítja a minőségi webhost szolgáltatások, például a dinamikus sávszélesség használatát a felhasználóknak. Ez a forgalom növekedéséhez vezet, ezért az igénybe vett tárhelyet valós időben is lehet már bővíteni. Az ingyenes webszolgáltatások ezt nem teszik lehetővé, sokkal kevésbé rugalmasak a változásokhoz képest, csak rögzített mennyiségű tárhelyet bocsátanak a felhasználók számára.
  • Design – Egy professzionális módon üzemeltetett weboldal mellé az ügyfél számos kiegészítő programot használhat, például szerver és szerver közötti kommunikációt vagy weboldal tervező felületet. Ezek a fizetős hosting cégeknél ingyenesen érhetőek el az ügyfelek számára. Ez lehetővé teszi a könnyű grafikai tervezést és a kreatív design-t. Az ügyfelek többféle grafikai elrendezést is kipróbálhatnak a weboldaluk sablonján és igénybe vehetnek különböző platformokat is.

Ez csak néhány előnye a webhostingnak, üzleti modelltől függetlenül. Ha üzlet vagy vállalkozás tulajdonosa vagy, érdemes átgondolnod azt, hogy hogyan növelhetnéd az értékesítési sikeredet és gyarapíthatnád az ügyfeleid számát egy jól felépített weblap segítségével.

Olvassa el a cikket a témában hólánc.

Hozzászólások hasonló kategóriából: