Válaszd ki a szezonnak megfelelő autószőnyeget

4A szezonális autószőnyegek ma már nem csak egyszerű díszként funkcionálnak. A jó minőségű szőnyegek nem csak nagyszerűen néznek ki, hanem megvédik a járművet a szennyeződésektől, a kosztól, a nedvességtől és az út porától. Ez megőrzi a gyári szőnyeg eredeti állapotát. A minőségibb darabok még a korrózió kialakulását is megakadályozhatják.

A szezonális darabok vásárlásakor figyelembe kell venni az aktuális évszakot is, úgy kell választani, hogy a szőnyeg ne csak a jelenlegi időjárásban legyen hatékony porfogó.

Autószőnyegek a télre

Amikor beköszönt a hideg téli idő, új szőnyegre lehet szükségünk, ami kicsit jobb minőségű, és a hónak is ellenáll. Ezek a szőnyegek vastagabb anyagokból készülnek, de legtöbbször gumiból mindkét oldalukon. A tél folyamán, erős hóesésben ez sokkal praktikusabb, mint egy egyszerű textilszőnyeg.

Autoszonyegek

Egy jó gumiszőnyeg esős és havas időjárásban is megakadályozza, hogy sár, szennyeződések és folyadék a padlóra szivárogjon. Ez alapvető fontosságú, mivel ha só is kerül a padlóra, az komoly károkat okozhat az eredeti borításban. Sőt, akár korrózió is kialakulhat, amit senki se szeretne látni az autójában.

Autószőnyegek a nyárra

A melegebb nyári hónapokban más autószőnyegek a praktikusak, mint télen. A hőségben az időjárás száraz, kevés csapadék van, ennek eredményeképpen jóval kevesebb szenny kerülhet be a jármű utasterébe. Ekkor jóval kényelmes egy vékonyabb szőnyeg, általában textilből készült, ami letakarja az autó padlóját. Ez akár még egy kis stílust is kölcsönözhet az autónak, ha valamilyen elegáns minta látható rajta.

Természetesen nem csak a kinézetük miatt használunk textilszőnyegeket. A szövet olyan anyagból készül, amin fennakad a szennyeződés és por. A szőnyeg alsó része gumiból vagy műanyagból készül, hogy tartós és erős alapja legyen, így nem fog csúszkálni.

Fontos a méretezés

Egy másik nagyon fontos szempont a vásárláskor az, hogy vajon illeszkedni fog-e a szőnyeg az autóba. Figyeljünk arra, hogy a választott termék kompatibilis a mi autónkkal, azaz hogy befér-e rendesen az utastérbe. Ha erre nem figyelünk, könnyen olyan autószőnyeget vehetünk, ami vagy túl hosszú és rálóg a pedálokra, vagy túl keskeny, ezáltal elveszti a funkcionalitását.

Egy jól megtervezett szőnyeg kis hurokkal vagy fogantyúval rendelkezik, így könnyen rögzíteni lehet az autó padlójához pillanatok alatt. Ezáltal nem fog mozogni jobbra-balra vezetés közben, hanem a helyén marad.

Fontos, hogy ne hanyagoljuk el az autónkat semelyik évszakban. Egy kis erőfeszítéssel és háttértudással könnyen megtalálhatjuk azt a szőnyeget, ami illik a járművünkbe és tisztán is tartja azt.

Olvassa el a cikket a témában motorolaj.

Hozzászólások hasonló kategóriából: