Néhány fontos szempont a motorolaj kiválasztásához

Jelenleg olyan sokféle motorolajat tudunk vásárolni, hogy igazán nehéz eldönteni azt, melyik lenne a legmegfelelőbb a járművünknek. Természetesen senki se akar rosszul választani.

Mint tudjuk, a nem megfelelő olaj komoly kárt is okozhat a motorban. De ne aggódjunk! Ismeretetünk néhány fontos szempontot, ami hasznos lehet, függetlenül attól, hogy milyen autót használunk vagy milyen gyakran vezetünk.

Gondoljuk át a saját vezetési szokásainkat

Lehet, hogy nagyon gyakran vezetsz, lehet, hogy szökőévente csak egyszer. Nagyon hosszú utakra, vagy csak vontatásra használod az autód, nem számít, mert a motorolaj minden járműbe szükséges. Egy szintetikus olajkeverék a legtöbb helyzetben megfelel.

Motorolaj

Megeshet, hogy egy lépéssel tovább megyünk, és egy speciális, minőségi motorolajat keresünk, ami különleges adalékanyagokat tartalmaz. Így még hatékonyabb lesz a használata, nem számít, milyen magas elvárásaink vannak a motorral szemben.

Például vannak olyan fajta motorolajok, amelyeket csúcstechnológiásak, nagy futásteljesítményű motorokba, vagy csak dízelekbe használatosak.

Fontoljuk meg a részleteket

Figyelembe véve a vezetés gyakoriságát és helyét, el kell dönteni, hogy melyik a legideálisabb motorolaj a számunkra.

Általában nagy hidegben vagy melegben vezetsz? Vagy többet vezetsz burkolatlan utakon? Többnyire autópályán haladsz, vagy terepen?

A motorolaj sem véges, ha a fenti körülményekben intenzíven használjuk a járművünket, sokkal hamarabb elfogy. Ez azt jelenti, hogy amelyek bizonyos törést okozhatnak a járművén, sokkal gyorsabban használják az olajat. Ez azt jelenti, hogy egy speciális vagy szintetikus keveréket ajánlott használni a hagyományos olajakkal szemben. Utóbbiak is tökéletesen megfelelhetnek, csak gyakrabban kell cserélni.

Az autóról

Ha az autód épp most jött ki a gyárból, általában jár mellé motorolaj, vagy a gyártó megkönnyíti a választást. Gyakran írnak erről a járműhöz mellékelt füzetben.

Ez biztos, hogy segít nekünk a választásban, mert bizonyára bízhatunk az autógyártónk mérnökeiben. A legtöbb jó minőségű motorolaj sok ideig tartó kutatásnak és tesztelésnek köszönhetően érhető el. Ezért mindig a legújabbak a legjobb minőségűek és legbiztonságosabbak. Ugyanez vonatkozik a tehergépkocsikra és az új dízelmotorokra is.

Ha esetleg egy kicsit idősebb autót vezetsz, több lehetőséged is van a motorolaj kiválasztására, ami régi járműben is létfontosságú. elképzelhetően jól működik az autóhoz. Gyakran a legöregebb autókhoz a legolcsóbb a motorolaj, ami még rádobhat egy kis plusz időt az élettartamra, és még pénzt is lehet vele spórolni.

Nem számít, mit vezetsz, nézd meg, mit írnak az autó kiskönyvében, hogy tisztában legyél azzal, milyen fajta motorolaj való a járműnek. Ezeket az utasításokat be kell tartani, hogy a motorolaj ne tegyen kárt az autóban.

A megfelelő motorolaj kiválasztása nagyban hozzájárulhat a vezetési élményhez, ezért bölcs dolog a időnként belefektetni egy kis pénzt.

További információ autószőnyegek.

Promóciós ajándékokatPromóciós termékek egész tárházát kínáljuk! Tekintse meg kínálatunkat, és válogasson kedvére! Olvass tovább …

Hozzászólások hasonló kategóriából: